Telegram fascisme en bevrijdingsdag

Telegram fascisme & bevrijdingsdag

Het is vandaag 5 mei, een dag om even bij stil te staan. En even extra want in de spirituele digitale wereld is het 'extreem rechts complotdenken' in opkomst. En dat is misschien niet eens zo gek, want ook in de 30-er jaren waren de spirituele, occulte Thule-gezelschappers (voorloper van de NSDAP) niet vies van complotdenken. 

 

De Nazi’s gebruikte het occultisme, het zoeken naar geheime krachten, om deze krachten te manipuleren. Hoe bewust Hitler daarmee bezig was, is onduidelijk. Zijn bibliotheek stond in ieder geval vol met boeken over natuurgeneeswijzen, mythologie en magische symbolen. De onderstrepingen in handboeken over magie tonen dat hij hier bewust over heeft nagedacht. In elk geval zagen veel mensen uit de inner circle hem als medium, een helderziende. (Bron: Hitler’s circle of evil. Netflix en Trouw november 2017).

 

Telegram fascisme

Nu herleven de ideeën over ‘hoe goed’ Hitler was. In spirituele complotgroepen op Telegram lezen we zelfs ideeën dat hij de perfecte wereld zou hebben gecreëerd. Ik noem het Telegram fascisme. Ook de antisemitische Protocollen van de Wijzen van Zion komen voorbij in een online wereld die barst van feitenontkenning en magisch denken. ‘We gaan van 3d naar 5d’, volgens de zelfbenoemde uitverkorenen en ‘channelaars’. En Trump is de alomvattende redder. En ook nu horen we in spirituele kringen verhalen over dat wij van aliens afstammen en niet van apen (witte mensen in ieder geval niet): eigenlijk gewoon christendom/religie in een nieuw jasje. Oude wijn in nieuwe zakken. Telegram fascisme. Dan denk ik aan Sri Aurobindo die, na een politieke en journalistieke carrière, als wijs spiritueel leermeester of ‘guru’ eind jaren ‘30 en tijdens WO2 bleef strijden tegen de nazi’s en het fascisme.

 

Het was Aurobindo die zei:

‘When fascism wins spirituality is doomed’.

 

Bevrijdingsdag 2021

Vandaag is het 5 mei, 76 jaar geleden zijn we bevrijd van het fascisme. Dit zijn geen ongevaarlijke tijden met 8 nazi's in de kamer die daar zitten mede dankzij een flink aantal ‘spirituelen’ of ‘occulten’. Het is 5 mei 2021 en het is de hoogste tijd om ons te bevrijden van digitale haat, desinformatie, racisme, antisemitisme, lbth haat, homohaat, vrouwenhaat, gebundeld in Telegram fascisme!